JBP – downhill för alla

Järvsö Bergscykel Park är hobbyprojektet som spårade ur – i positiv bemärkelse.
Sedan starten 2010 har JBP ökat antalet cyklister varje år till att nu vara en av världens absolut populäraste cykelparker för downhill.
– Här ska alla som kan cykla kunna ha roligt i leder från enklaste grönt till svåraste svart, säger Lars Ek Lööv som driver JBP.

Barbro, Malin, Monica och Kristin – Järvsös drottning Lill-Babs och hennes tre döttrar gav namn till Järvsö Bergscykel Parks fyra första leder 2010. En hyllning till Barbro ”Lill-Babs” Svensson och allt vad hon gjort för bygden. Under de kommande skulle de följas av leder som En Tuff Brud, Twist Twist, Klas-Göran, Manolito och många fler.
I dag finns över 20 leder i JBP – alla döpta efter något i Lill-Babs närhet, familjemedlemmar och låttexter har fått leder uppkallade efter sig.

Järvsö Bergscykel Park är downhillcykling för alla som kan cykla – för att åka liften själv och cykla utan någon äldre behöver barn och ungdomar var över 140 cm och 10 år. Någon övre åldersgräns finns inte – är du bara någorlunda haj på cykeln så klarar du att cykla hos oss. Du som cyklist tar sittliften upp till toppen av berget och cyklar sedan ner på de handgrävda eller med grävmaskin preparerade lederna. Allt för att det ska vara så kul som möjligt.

Hos JBP finns all nödvändig utrustning att hyra för dig som inte har en egen downhillcykel. I shopen finns de mesta reservdelar, kläder, skydd och liknande som behövs för en rolig dag i lederna. I JBP’s egen restaurang serveras lagad mat hela dagarna. Här kan du fylla på depåerna med både fika, riktig mat och efter cyklingen ta en öl i Berg & Bar.

Ett tips är att boka in sig på JBP’s cykelprogram (cykelskola). Varje dag finns möjlighet att gå en introduktionskurs där parkens cykelcoacher ser till att du har med dig grunderna för downhillcykling när du ger dig ut på egen hand under dagen. 

Fakta
Järvsö Bergscykel Park

Säsong: 18 maj – 4 november 2018 (se fullständiga öppettider).
Antal leder: +20 (se ledkarta här).
Hyr cykel här: JBP och/eller Bergshyran.
Media: Videos från JBP.

Cykla Järvsö