Järvsö Skills Park

Dirt

Järvsö Skills Park, som drivs av Järvsö Bergscykelklubb, består av två pumptracks, ett teknikområde och en dirtpark. Centralt belägen i den södra delen Järvsö, erbjuder parken något för alla cyklister. Börja vid pumptracken bredvid RV 83 och följ cykelvägen uppåt för att upptäcka teknikområdet och stenmurarna för utmanande träning. Fortsätt vidare förbi dualbanan till dirtparken med fyra linjer av varierande svårighetsgrad.

Dirt

Klubbens Dirt sträcker sig över imponerande 3500 m² och består av hela fyra spännande linjer. Mitt i området slingrar sig returvägen upp till starten igen, vilket gör det enkelt att snabbt börja om. Dirten är öppet alla dagar i veckan, och under Järvsö Bergscykel Parks öppettider finns deras Cykelpatrull redo att hjälpa till om olycka skulle inträffa. Under övrig tid ska du ringa 112 vid allvarligare olyckor. Kom ihåg att aldrig cykla över din förmåga för att säkerställa att du har en rolig och säker upplevelse.

Linjerna varierar från mindre (gröna), till lite större och spännande Table hopp (blåa), i dessa två linjer är kick och landning är sammankopplade. De röda hopp erbjuder en större utmaning med brantare Inrun och utmanande Gaps (ingen fyllning mellan kick och landning). För de riktigt djärva finns en Proffslinje (svart) Det är en linje som verkligen testar dina gränser!

Pumptrack och teknikområde

Pumptrack banorna är en dela av Järvsö Skills Park, Parken har två pumptracks – en med en bowl i mitten och en dualband där cyklister kan utmana varandra – samt ett område för teknikträning.

Ordnings regler i Dirten

  • All vistelse i parken sker på egen risk.
  • Före du hoppar, inspektera linjen du vill cykla så att du ser hur den ser ut.
  • Att cykla i pumptracksen och i dirtområdet och att träna i teknikområdet räknas som action-sport och är förenat med skaderisk.
  • Hjälm är OBLIGATORISKT, gärna fullface-hjälm, övriga skydd som handskar, knä- och armbågsskydd rekommenderas.
  • Små barn vistas i parken med målsmans uppsikt.
  • Cykla inte över din egen förmåga. Ha uppsikt över andra innan du åker, visa hänsyn och hjälp gärna en nybörjare med ett tips eller två! Motorfordon förbjudna.
  • Skräpa inte ned, släng i soptunnorna som finns i parken.
  • Alkohol och droger är ej tillåtna inom området.
  • Järvsö Skills Park är en cykelpark öppen för alla och drivs av Järvsö Bergscykelklubb. Föreningens sammankomster är till för medlemmar, övriga tider gäller fri åkning.

Cykla inte i Dirten om lederna är mjuka, då får du promenera hund istället.

Skänk gärna ett bidrag till klubben när ni besöker Dirten

Badtjärn

Grön, blå, röd MTB-leder och teknikområde

Skästraberget

Blå och röd MTB-leder

Teknikområde

I Badtjärnsområdet

Bike park

Grön, blå, röd och svart Downhill

Pumptracks

Järvsö Bergscykelklubb

Dirt

Järvsö Bergscykelklubb