Järvsö Bike Park

Järvsö bergscykel park (JBP) erbjuder liftburen cykling och har ett brett utbud av downhill-leder som passar nästan alla nivåer av erfarenhet. Leder sträcker sig från de lättare gröna till de mer avancerade svarta och ger cyklister möjlighet att utmana sig själva och förbättra sina tekniska färdigheter. Här erbjuds en fantastisk och unik cykelupplevelse tack vare de 22 olika lederna som är byggda med både handkraft och grävmaskiner. Underlaget varierar från det släta till det mer utmanande med rötter och stenar. Dessutom finns broar, hopp, klippor och andra spännande funktioner som gör cyklingen ännu roligare. Det är viktigt att notera att för att kunna cykla i Järvsö Bergscykelpark rekommenderar vi att man är minst 8 år gammal.

JBP hotell

Upptäck cykelupplevelserna på Järvsö bergscykel park med extra komfort och bekvämlighet genom att bo på deras cykelhotell. Med nära tillgång till cykellederna kan du vakna upp och snabbt ge dig ut på en dag fylld med cykling. Cykelhotellet erbjuder också en cykelverkstad och en restaurang där du kan ladda upp inför dagens cykling eller koppla av efter en intensiv dag på leden.

Hyra cykel

För besökare som inte har egen utrustning för downhill-cykling finns det möjlighet att hyra ett komplett paket av cykel, hjälm och skydd på plats i Järvsö Bergscykelpark. Detta gör det möjligt för både erfarna och nybörjare att prova på downhill-cykling och njuta av de fantastiska leder som parken har att erbjuda.

Det finns ett brett utbud av mountainbikes, downhillcyklar och dirtcyklar att hyra för både vuxna och barn. Besökare kan boka en cykel online eller på plats i Järvsö Bergscykelpark. Det är obligatoriskt med Fullface hjälm vid all lift buren cykling på JBP, det går även att hyra bara hjälm och skydd om man behöver.

Säkerhet och regler

Järvsö Bergscykelpark är en anläggning för downhill cykling där säkerheten är högt prioriterad.

För att cykla i parken krävs

  • Obligatorisk utrustning, såsom en fullfacehjälm och en heldämpad cykel med skivbromsar.
  • All cykling sker på egen risk, och det är cyklistens ansvar att följa reglerna och anpassa sin åkning efter sina egna färdigheter och ledernas beskaffenhet.
  • Parken får inte beträdas efter stängning, och berusade eller drogpåverkade personer avvisas.
  • Liftkorten är personliga, och cyklisten ansvarar för sin egen utrustning för att inte orsaka skador på andra eller anläggningens utrustning.
  • Det är också viktigt att anpassa farten och visa respekt för andra cyklister och naturen.

För mer information om regler och villkor, se anläggningens skyltar och infotavlor.

SLAO:s Lilla Gröna

Läs gärna mer om cyklistens trafikregler i SLAO:s lilla gröna