Om oss

Historia

Grunden för Järvsös utvecklings som turistdestination för barnfamiljer är Järvsöbacken och djurparken Järvzoo. Järvsöbacken är en av Sveriges tio mest besökta skidanläggningar för aktiva barnfamiljer. Med 20 pister, åtta liftar och en riktigt bra snöpark är Järvsöbacken perfekt för barnfamiljen.

Djurparken Järvzoo är Nordens vildmarkspark ger en fin upplevelse för hela familjen. Här finns Nordens vilda djur som brunbjörn, varg, lo, räv och ren med flera djur.

Sedan drygt 10 år finns även Järvsö Bergscykel Park som är en av Europas bästa bike parks för downhillcykling. Tack vare Järvsö Bergscykel Park har Järvsö blivit satt på kartan för cykling både i Sverige och i Europa.
År 2019 invigdes Järvsö Skills Park med två av norra Europas bästa pumptracks. En pumptrack med bowl, som passar allt från nybörjare till mer avancerade samt en Dual Pumptrack som passar för dem med lite mer erfarenhet. I parken finns även en teknikträningsbana för att träna upp balans och teknik. Initiativtagare, projektledare och genomförare av projektet var Amanda Sandahl och Fredrik Jelk som båda var styrelseledamöter i Järvsö Bergscykelklubb.

Destination Järvsö startade för några år sedan ett hållbarhets projekt för Järvsö som turistdestination. I detta projekt identifierades MTB / Cross countrycykling som en hållbar produkt som passar Järvsö. MTB/Cross country cykling passar hela familjen och har potential att attrahera många besökare.

Utifrån ovanstående föddes idén till att skapa en familjevänlig cykelprodukt för MTB / Cross country i Järvsö under namnet Cykla Järvsö AB, med Amanda Sandahl och Fredrik Jelk som grundare. Där MTB / Cross country blir ett komplement till downhillcykling och pumptracks. Helt enkelt cykling för alla!

Vi erbjuder ett nätverk med välbyggda och skyltade cross countryleder – från enkla, nybörjarleder som är breda och släta till mer utmanande smala leder som kräver mer teknik och uthållighet.

Vårt mål är att göra cyklingen så kul att du aldrig vill sluta oavsett ålder eller om du är nybörjare eller erfaren – vi har cykling för alla!

Cykling och framtiden

Cykla Järvsö AB drivs av Fredrik Jelk. Fredrik är pappa till cykelprodukten på Idre Fjäll där han från grunden skapade och byggde ett cykelområde med cykelleder och en cykeluthyrning.

I omvärldsanalysen för en hållbar destination identifierades att en viktig framgångsfaktor för att skapa en cykeldestination med stor attraktionskraft är att det krävs 50 km cykelleder eller mer för MTB/Cross countrycykling. Cykla Järvsö AB höjer nu ambitionsnivån för att bygga fler cykelleder och delmålet är 50 km cykelleder. Tack vare investeringsbidrag från Region Gävleborg är det nu möjligt att omvandla vision till verklighet där vi ska sätta Järvsö på kartan som ett måste besök för cyklister i Sverige.

Framgångsfaktorer är att bygga roliga, säkra och hållbara leder för hela familjen. Vi bygger gröna, blåa och röda MTB/cross countryleder i två olika områden. Badtjärnsområdet och Skästrabergsområdet. Sommaren 2021 byggs ett övningsområde i Badtjärnsområdet (namn) som på ett pedagogiskt och lekfullt sätt utvecklar alla som cyklar där.

Samarbete med markägarna

En förutsättning för Cykla Järvsös existens är ett gott samarbete med markägarna i Järvsö. Vi vill därför tacka markägarna som arrenderar ut mark för att vi ska kunna bygga våra nya cykelleder. Vi ber dig som gäst att visa samma uppskattning genom att respektera de guidelinjer som finns och att ta hem eventuellt skräp och kasta det hemma.

Tillsammans med våra nuvarande och framtida familjevänliga cykelleder för MTB / Cross country, Järvsö Skills park och downhill i Järvsö Bergscykel Park kommer Järvsö att bli ett självklart resmål för cyklister att besöka. Vi kallar det för Cykling för alla!

Badtjärn

Grön, Blå, Röd och Teknikområde

Teknikområde

SKÄSTRABERGET

Blå och röd

Trailpass

Kontakta oss

11 + 7 =