Kläppaåsen

Upptäck den XC-inspirerade MTB-världen på Kläppaåsen i Ljusdal! Med två utmärkta leder – en blå och en röd – erbjuder detta område en perfekt utmaning för cyklister som har bemästrat lederna i Järvsö och nu söker nästa steg. Här väntar smalare och mer tekniskt krävande naturstigar, alla inramade av den vackra omgivande naturen. Kläppaåsen MTB arena är resultatet av ett fruktbart samarbete mellan Ljusdals kommun och Västhälsinge stigcyklister, alla med gemensamt mål att skapa en upplevelse som är lika utmanande som den är spännande och säker.

Men det tar inte slut här! Kläppaåsen utvecklar nu ett teknikområde där cyklister kan slipa på sina tekniska färdigheter. Så, oavsett om du är en erfaren mountainbikecyklist eller en nybörjare, har Kläppaåsen något att erbjuda. Kom och upptäck det själv!
Och det blir ännu bättre! Till sommaren 2023 kommer en cykelväg mellan Ljusdal och Järvsö att öppnas, vilket innebär spännande möjligheter för cyklister som är redo för längre turer. Utforska Kläppaåsens MTB-leder via pittoreska småvägar, pausa för en välbehövlig fika eller lunch på Köpingen i Ljusdal, och trampa sedan tillbaka till Järvsö. Det är receptet på en oförglömlig heldag i sadeln!

Kläppaåsens blåa led 4,5 km

Kasta dig in i en utmanande mountainbike-upplevelse på deras blå markerade slinga på 4,5 km i Kläppaåsen! Största delen av leden går längs natursköna stigar med inslag av rötter och stenar för lite extra utmaning, och några kortare sträckor längs elljusspåret. Perfekt för cyklister från cirka 7 år och uppåt, och passar mountainbikes från storlek 24″.

Leden börjar vid skidstadion, och de första skyltarna hittar du vid den stora viadukten. Packa ihop hela gänget, pumpa däcken och förbered dig för att utforska de spännande mountainbike-lederna i Ljusdal. Denna slinga är relativt lättcyklad men ger ändå tillräckligt med utmaning för att hålla det roligt och intressant!

Kläppaåsens röda led 7,7 km

Utforska Kläppaåsens röda mountainbikeslinga, en spektakulär och utmanande cykelled som sträcker sig hela 7,7 km genom skogens och ut mot det vidsträckta landskapet på Kläppaåsen mot Snäre.

Denna slinga, som uppfyller både svensk och internationell röd standard, är utmärkt för cyklister som är redo att utmana sina färdigheter och kondition. Fylld av upp- och nedförsbackar, steniga partier och naturliga hinder, erbjuder denna slinga en rejäl utmaning som sätter både din uthållighet och teknik på prov. Med en höjdskillnad på cirka 220 meter kan du förvänta dig en verkligt adrenalinfylld cykeltur.

Men lugn, säkerheten är alltid i första hand här. Slingan är smart uppdelad i A- och B-linjer, vilket låter cyklister välja den svårighetsgrad som bäst passar deras färdigheter och njuta av äventyret i sin egen takt. Dessutom finns det tydliga skyltar längs slingan som markerar ruttens sträckning och visar riktningen mellan skyltarna, för att se till att du aldrig tappar bort dig. Startpunkten för ligger vid skidstadion, och du hittar de första skyltarna vid den stora viadukten.

Badtjärn

Grön, blå, röd MTB-leder och teknikområde

Skästraberget

Blå och röd MTB-leder

Teknikområde

I Badtjärnsområdet