Skästraberget

Skästrabergsområdet

Skästrabergsområdet är ett cykelområde i förändring. Här bygger vi nya leder kring gamla leder, några sektioner blir kvar medan några försvinner. Kartan kommer sakta men säker att förändras, för att se den senaste kartan och informationen besök cyklajarvso.se. I detta område pågår en utveckling av mark för att skapa boende, vi är en del i denna utveckling men processerna är långa ibland.

Hokabacksleden

2,2 km – Medium

Hokabacksleden är en blå led under utveckling, det är byggt ca 1 km led på baksidan. Före och efter är det naturlig stig med rötter och sten. På baksidan finns en fin utsiktsplats där man ser Ljusnan. Denna led passar den vana cyklisten bra och är varierande och lite utmanande. Led har bitvis en lite svårare teknisk cykling som kan var utmanande för mindre cyklar. Vi rekommendera att cyklar med mindre än 24 tums hjul börjar i Badtjärnsområdet som har leder som passar dessa hjulstorlekar.

Skästrabergsleden

Under byggnation – Svår

Skästrabergets röda led är under uppbyggnad där etapp 1 kommer att vara färdig under augusti. Den kommer att gå på grusväg, naturlig stig och grävd led. Leden börjar och avslutar på Hokabacksleden. Leden kommer gå över sadeln på Skästraberget så det kommer att klättras lite. Efter klättringen blir det utförskörning på byggd led med några tekniska inslag. I etapp 1 kommer leden att vända tillbaka upp på byggd klätterled över sadeln för att avslutas med riktigt rolig stigcykling. Leden kommer att byggas ut i etapp 2 under hösten och blir till sommaren 2022 ca 10 km.

Fikaplatser

Vi bygger inte bara för att det ska gå undan, utan också för att man ska kunna stanna upp en liten stund och bara njuta.

Livet är för kort för tråkig cykling!

Livet är för kort för tråkig cykling!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheterna först av alla – vi lovar att inte bombardera din inbox!

You have Successfully Subscribed!