Teknikområde

För en roligare och säkrare upplevelse rekommenderar vi er att läsa “Välj rätt led” och våra “Guidelinjer” innan ni ger er ut på cykeln.

Badtjärn

Järvsöbadens Teknikområde

Under sommaren 2021 byggde vi ett teknikområde i Badtjärnsområdet. Det ligger ca 10-15 minuters cykling från starten vid Badtjärn. Det är ett teknikområde som rekommenderas för cyklar från 20 tum och uppåt. För våra mindre cyklister kommer vi att skapa ett barnområde vid leden Lill-Babs som ligger utanför Bergshotellet och den byggs under sommaren 2022.

Teknikområdet är uppbyggt så att man kan göra kortare loopar om man tex vill träna på en specifik del många gånger, eller så cyklar man ett varv och får öva flera olika moment på vägen.

När man tränat/lekt färdigt kan man cykla vidare ut på blåa leden, eller ta leden Genvägen tillbaka till den gröna leden som går till starten vid Badtjärn.

När man tränat/lekt färdigt kan man cykla vidare ut på blåa leden, eller tar leden Genvägen tillbaka till den gröna leden som går till starten vid Badtjärn.

OBS! Tänka på att inte cykla över din förmåga och anpassa cyklingen efter väder och underlag.
I teknikområdet finns

• Stenkista som går att cykla upp och ner.
• Övningssvängar som förbereder för hur svängarna ser ut på den blåa leden.
• Balansbanor i både sten och trä
• En pumptrack sektion
• Övningshopp, 2 stycken. De är inte riktigt som vanliga hopp utan byggda för att var säkrare och för att cyklisten ska kunna öva ordentligt på tekniken.
• Drop- och rullträningsramp
• Fikaplats med bord

Vid de olika tekniska utmaningarna har vi satt upp tavlor som ger tips och instruktioner för respektive utmaning. De finns även att läsa här.

Badtjärn

Grön, Blå, Röd och Teknikområde

Teknikområde

SKÄSTRABERGET

Blå och röd

Trailpass